حسن بن زیاد عطار گوید: به امام صادق علیه السلام گفتم :
آیا قول پیامبر اسلام صلى الله علیه و آله که فرمود: فاطمه علیهاالسلام زنان بهشت مى باشد، به این معناست که او سرور و سید زنان زمان خود بوده است ؟
امام صادق علیه السلام فرمود: حضرت مریم علیهاالسلام سرور زنان زمان خود بوده است ، و فاطمه علیهاالسلام سرور تمام زنان بهشتى ، از اولین و آخرین آنها مى باشد.
پس پرسیدم : معنى فرمایش رسول خدا صلى الله علیه و آله که گفت : حسن و حسین سرور جوانان بهشت هستند، چیست ؟
امام فرمود: به خداوند سوگند آن دو، سرور و بزرگ تمام جوانان بهشت ، از اولین و آخرین آنها هستند.
امام على علیه السلام فرماید: فاطمه علیهاالسلام به رسول خدا صلى الله علیه و آله گفت :
اى پدر! من تو را در روز قیامت کجا ملاقات خواهم نمود؟
پیامبر فرمود: اى فاطمه ! در آن روز مرا در بهشت در حالى ملاقات خواهى نمود که پرچم الحمدلله در دستانم قرار دارد، من آن روز امت خود را در نزد خدا شفاعت خواهم کرد.
فاطمه گفت : پدرجان ! اگر توو را در آنجا ملاقات نکردم در کجا خواهم دید؟
پیامبر فرمود: در کنار حوض کوثر، در حالى که امت خود را از آن سیراب مى نمایم .
فاطمه گفت : اى پدر! اگر در آنجا نیز ملاقات ننمودم ؟
پیامبر فرمود: در نزد پل صراط و در حالى که ایستاده و مى گویم : پروردگارا! امت مرا سلامت بدار.
فاطمه گفت : و اگر در آنجا تو را ندیدم ؟
پیامبر فرمود: مرا در لبه پرتگاه جهنم خواهى دید در حالى که امت خود را از آن نجات مى بخشم .
پس فاطمه علیهاالسلام از این بشارتها مسرور و شادمان گردید.
ابن عباس گوید:
یک روز رسول خدا صلى الله علیه و آله نشسته بود و على ، فاطمه ، حسن و حسین نیز در نزد او بودند که پیامبر فرمود: خداوند! تو مى دانى که اینها ((اهل )) من هستند و گرامى ترین مردم در نزد من مى باشند، پس دوست بدار آن را که آنها را دوست بدارد، و دشمن بدار آن را که با آنها دشمنى کند، و راهبرى کند، و راهبرى کن آن کس را که آنها را رهبر خود گیرد، و عداوت کن با آنکه به عداوت با آنها برخیزد، و یارى نما کسى را که آنها را یارى کند، و آنها مقصود اهل بیت پیامبر است را از هرگونه پلیدى پاک گردان و از گونه گناهى معصومشان بدار، و ایشان را به وسیله روح القدس تاءیید فرما.
و سپس خطاب به على علیه السلام فرمود: اى على ! تو امام این امت و خلیفه بر آنها بعد از من هستى ، و تو هدایت کننده مؤ منان به سوى بهشت خواهى بود. و گویى دخترم فاطمه علیهاالسلام را مى بینم که در روز قیامت بر شترى از نور سوار است و در طرف راست وى هفتادهزار فرشته قرار دارند و او زنان مؤ من امت را به سوى بهشت راهنمایى مى کند.
پس هر زنى که پنج نماز واجب را در روز و شب به جاى آورد، و ماه رمضان را روزه بگیرد، و حج واجب را به جاى آورد، و زکات مال خود را بپردازد، و از شوهر خود اطاعت نماید، و پس از من على را سرپرست و رهبر خود بداند، به شفاعت دخترم فاطمه علیهاالسلام داخل بهشت مى شود، زیرا او بزرگ و سرور زنان عالمیان است .
سؤ ال شد: یا رسول الله ! آیا فاطمه سرور زنان زمان خویش است ؟
پیامبر فرمود: این مقام براى حضرت مریم دختر عمران بوده است ، اما دختر من فاطمه علیهاالسلام بزرگ زنان عالمیان از اولین و آخرین ایشان است ، و هنگامى که او در محراب عبادت مى ایستد هفتادهزار فرشته مقرب به او سلام مى کند و او را همان گونه که حضرت مریم را ندا مى کردند مورد خطاب قرار داده و مى گویند: خداوند تو را برگزیده ، و از همه پلیدیها پاک نموده و بر زنان عالمیان برترى داده است .
سپس رسول خدا صلى الله علیه و آله متوجه على علیه السلام گردید و گفت : اى على ! فاطمه پاره تن من است ، و او نور چشم و میوه دل من است ، پس آنچه او را آزار دهد مرا نیز مى آزارد، و آنچه او را شادمان گرداند موجب شادمانى من مى شود، و همانا او در میان اهل بیت من اولین کسى است که به من مى پیوندد، پس بعد از من به او احسان و نیکى کن ؛ و اما حسن و حسین ، پس آنها فرزندان و گلهاى خوشبوى من هستند، و آن دو سرور جوانان بهشت مى باشند پس آنها را مانند چشم و گوش خود گرامى بدار.
سپس پیامبر دستش را به سوى آسمان بلند کرد و گفت : خداوندا! من تو را شاهد مى گیرم که دوستداران آنان را دوست و دشمنان آنان را دشمن باشم ، در صلح و سلامت خواهم بود با کسى که با ایشان در صلح و سلامت باشد، و در حال جنگ خواهم بود با آنان که با ایشان جدال و جنگ کند، و دشمن کسى خواهم بود که با آنان دشمنى ورزد، و متولى کسى خواهم بود که اینان را راهبر و سرپرست خود گرفته باشد.